Jobbar och pluggar.

Sitter och filar på ett upplägg inför personalmötet vi ska ha nästa tisdag. Eftersom jag är arbetsledare ska jag hålla i det. Inte riktigt min kopp av te egentligen men det är ju mitt jobb och jag får ju betalt för det. Och jag gissar att det är en bra erfarenhet. Någon gång måste jag ju börja bete mig som en vuxen och inte få spelet så fort jag ska prata inför folk.
.
Det här är ju inte en stor grej egentligen men det ska onekligen bli spännande. Mest av allt ser jag fram emot när jag ska få användning av mina erfarenheter i "det riktiga arbetslivet". När jag har ett fast jobb och gör det jag utbildar mig till. Nu har jag ingen som helst aning vad fasikens det skulle vara men det märker vi väl längre fram.
.
Annars så tentapluggar jag. Det går tillväga som vanligt. Vi pluggar gamla tentor, jag har ingen aning om något eftersom jag aldrig går på några föreläsningar (trots att jag lovar mig själv att jag ska), jag läser lite i böcker, Ludde berättar massa viktiga saker som jag verkligen behöver veta, dessa saker gör sedan att jag klarar tentan. Däremot har jag inte lärt mig ett skit.
.
Idag fick jag tex reda på att vi ska ha med oss Lissabonfördraget och någon jävla bok på tentan förutom lagboken. Hade jag ingen aning om. Hade blivit jävligt svårt utan dessa. Vilket påminner mig om att jag måste beställa böcker på Adlibris. Det var allt för nu alltså.

Fredag kväll och det har snöat

Om utifall någon missat detta. Eftersom det ju inte var så att exakt alla på hela jävla facebook har skrivit antingen det ena och/eller det andra i sin status idag.
.
Men det var inte det jag skulle säga. Jag är gräsänka. Em är på konferens i hufvudstaden och jag ska jobba hela helgen. Det är bara nöjen för min del. Jag har iaf druckit en drink och haft en mycket trevlig konversation på msn. Alltid något.
.
Genomlidit en fruktansvärd besvikelse där SvampBob Fyrkant-kex var inblandade men jag är fortfarande lite för upprörd för att prata om det. Ni kan läsa om det på min twitter.
.
Nu är det läggdags. Fortsätt gärna föreslå saker till listan. Den är som sagt inte helt bestämd ännu så det finns utrymme för förändringar om ni kommer med bättre förslag.

Här är första utkastet på listan

Jag ser gärna att ni kommenterar och förslår förändringar.

1.       Hajsafari i Sydafrika

2.       Se ”The big five”

3.       Bada med isbjörnar i Canada

4.       Bestiga vulkan

5.       Bestiga ett berg

6.       Åka med Transsibiriska järnvägen

7.       Springa ett Marathon

8.       Lära oss surfa

9.       Spela på Casino i Las Vegas

10.   Se frihetsgudinnan

11.   Se Eiffeltornet

12.   Se Jesus-statyn i Rio de Janeiro

13.   Paddla kanot på Amazonas

14.   Åka båt på Nilen

15.   Se pyramiderna

16.   Snorkla i stora barriärevet

17.   Klappa tigrar i Thailand

18.   Singapore

19.   Kolla på tempel i Kambodja

20.   Komma in i (och ut från) Nordkorea

21.   Gå på Kinesiska muren

22.   Se våren i Japan

23.   Bada i varma källor på Island

24.   Titta på isbjörnar på Grönland

25.   Dricka guiness på en irlänsk pub på St Patricks day

26.   Hitta Loch Nessodjuret

27.   Dricka Tequila i Mexico

28.   Fira Mardi Gras New Orleans

29.   Fira 17:e maj i Norge

30.   Åka hurtigrutten

31.   Köra Formel 1 bil

32.   Leka gladiator i Colosseum

33.   Aztek

34.   Taj Mahal

35.   Petra

36.   Maldiverna

37.   Dykarcertifikat

38.   Åka luftballong

39.   Regnskog

40.   Simma med sjökor

41.   Se invigning på OS

42.   Norrsken

43.   Midnattssol

44.   Besöka Treriksröset

45.   Träffa Dalai Lama

46.   Åka till Tibet

47.   Besöka alla världsdelar

48.   Åka upp i rymden

49.   Se en uppskjutning av en rymdfärja

50.   Skriva en bok

51.   Se Grand Canyon

52.   Vara supergayiga

53.   Hoppa fallskärm

54.   Bli miljonärer

55.   Oscarsgalan/Nobelmiddag

56.   Träffa en idol

57.   Bli medlem i 10 000 m klubben

58.   Göra en god gärning

59.   Göra en klassiker

60.   Bo på 5-stjärnigt hotell

61.   Dubai

62.   Röka cigarr på Kuba

63.   Åka på långkryssning

64.   Rida kamel i öknen

65.   Åka på valsafari

66.   Åka gondol i Venedig

67.   Rida på en elefant

68.   Flyga helikopter

69.   Kolla på sköldpaddor på Galapagosöarna

70.   Åka runt Godahopsudden

71.   Sätta vår flagga på Nordpolen

72.   Bada i en fontän

73.   Bo på ishotell

74.   Se Röda Torget i Moskva

75.   Se krokodiler eller alligatorer

76.   Åka med rosa bussar

77.   Simma med delfiner

78.   Se späckhuggare

79.   Bli tatuerad av Kat von D/Ami

80.   Åka fläktbåt

81.   Kolla på tidvatten

82.   Aralsjön

83.   Gibraltar

84.   Vara tyngdlösa

85.   Simma med hajar

86.   Ljuga om att vi är bra på något som vi inte är och få folk att tro på det

87.   Gå backstage

88.   Åka på semester och låta tärningen bestämma

89.   Åka på Route 66

90.   Madagascar

91.   Åka stridsflygplan

92.   Rida hästar på en cowboy ranch

93.   Vinprovning

94.   Träffa USA:s president

95.   Bo på en öde ö

96.   Flyga flyplan

97.   Skapa en egen godissort

98.   Sova under bar himmel

99.   Röka hasch i Amsterdam


99 saker man ska göra innan man dör

Som resten av världen har vi insporerats av Erik och Mackans program och har därför gjort vår egen lista som vi ska genomföra. Den är inte helt klar än men jag lovar att återkomma när vi bestämt oss för vad som stannar och vad som får gå.
Sen ska vi skriva upp det på en tavla och sätta upp på väggen så vi kan skryta med allt vi har gjort inför alla våra vänner. Ödmjuka som alltid.

Lite bättre

Igår eftermiddag/kväll höll jag nästan på att avlida. Det blev inget gjort alls förutom att jag låg i sängen och hade ångest. Då kändes livet ganska mycket som i Trainspotting även om jag självklart överdriver där igen. Men jag skiter i att sluta med medicinen för tillfället. Jag har saker att göra i veckan och har inte tid att må såhär dåligt längre. Jag äter bara en pyttedos men det gör fruktansvärd skillnad. Även om jag fortfarande mår jävligt dåligt så har jag iaf kunna vara uppe och äta lite och inte önskat livet ur mig konstant.
.
I eftermiddag ska vi till IKEA om jag orkar. Vi köpte nya skoförvaringsgrejer men det fattades såklart en del så vi ska hämta en ny sån. Sen ska vi köpa lite annat nytt till hallen så att fröken Andersson kan få lite ro i själen en liten stund.
.
Vi ska egentligen på möte på psyk ikväll också. Det är informationsträffar för bipolära och deras anhöriga. Först en timma föreläsning om lite olika saker och sen en timmas disskussion, sjuka för sig och friska för sig. Ironiskt nog så handlar kvällens föreläsning om mediciner så det känns som att det hade vart en bra idé att gå.
.
Nu ska jag duscha, Em kommer snart hem från skolan och då ska vi iväg.

Avgiftning

Är just nu på "avgiftning" från Seroquelen. En av alla mina stämningsstabliliserande mediciner jag äter för att hålla mig i schack. Efter att ha fått reda på att den ökar risken för att jag ska få diabetes så kände jag att jag ville sluta med den. Vi har ju diabetes i släkten, vi har tjockgener i släkten, jag är lite tjock och det mesta tjocka sitter på magen. Alltså har jag redan tillräckligt med risk att få diabetes utan att jag ska stoppa i mig ännu mer kände jag.
Så efter att försökt få tag på en läkare i fyra månader (de jobbar hårt på psyk med att försöka hålla mig frisk) så träffade jag äntligen en härom veckan som tyckte att vi skulle försöka göra så att vi skippar Seroquelen helt och hållet istället för att byta ut den mot en annan.
.
Jag äter nämligen relativt många mediciner. Eller rättare sagt jag äter många mediciner som gör mer eller mindre samma sak. Under åren så har läkarna lagt till flera, men ingen har riktigt vågat ta bort någon om utifall det skulle vara just den som faktiskt håller ihop hela det miserabla vrak som jag tydligen är innerst inne. Men nu har jag mått tillräckligt bra tillräckligt länge för att vi skulle våga testa något sådant.
Och det är detta som har lett mig till det miserabla tilstånd jag är i nu. Jag vet att man kan få utsättningssymptom och att man kan må dåligt. Jag har ju missat att ta Seroquel någon gång och då har jag mått jätteilla dagen efter. Men detta trodde jag aldrig. Nu har jag till och med trappat ner, om än inte riktigt så långsamt som min läkare föreslog, tji fick jag för det. När jag trappade ner gick det hur bra som helst men när jag sedan slutade helt så blev jag jättedålig! I fredags var jag tvungen att äta en tablett igen bara för att jag mådde så dåligt.
.
Nu är ju allting relativt också kan jag ju erkänna. Jag har mått fruktansvärt illa, vart dålig i magen, haft ont i huvudet och haft allmän ångest (mest till följd av illamåendet), men det är ju inte riktigt som att sluta med knark. (Vad jag har förstått. Har ju aldrig slutat med knark. Eller börjat för den delen.)
Jag har inte legat och spytt ner mig själv eller sett bebisar som kryper i taket som i Trainspotting. Även om jag var fruktansvärt ynklig i fredags så har jag heller inte vänt mig till Gud alternativt sålt min själ till djävulen för att slippa detta avskyvärda. Jag har mest känt mig som att jag har vart jävligt bakis, på gränsen till kräksjuk, i fyra dagar utan att ens få ha vart full.
.
I morse när jag vaknade tyckte jag att jag borde vart färdigavgiftad men det är jag tydligen inte.
Idag har jag dock saker att göra. Min allra käraste fästmö har åter igen fått krupp på hur det ser ut här hemma. Det innebär som alltid att nya möbler behöver köpas, gamla behöver slängas/köras till Sola-returen (K-towns egna Myrorna) och resten behöver köras till vinden. Det är svårt att kombinera hennes minimalistiska "allt ska vara vitt, rent och blankt"-stil med min mycket mera kitschiga och plottriga "ser det roligt ut vill jag ha det hemma"-stil.
.
Vi längtar båda tills vi har ett hus.
.
Då ska vi olika stilar i varje rum. Också ska vi ha varsitt kontor. Alltid när vi inte får som vi vill (oftast jag) så säger vi (jag) att "en sån ska jag ha på mitt kontor sen!".
Nu måste jag till min fästmös försvar säga att jag förstår mycket väl att hon inte vill ha en rosa julgran eller låtstasblommor i taket. Jag är ju inte dummare att jag inte kan förstå att folk inte tycker det är fint. Vi kan säga såhär, gå in på kitsch.se så får ni en hint om hur jag vill ha det och Em inte.
Nu måste jag gå och lägga mig en stund. En bra sak är att jag gått ner 2,5 kilo.

RSS 2.0