Det där med disken

Jag har ju nämnt förut att det inte är så lyckat att lämna disken odiskad i en vecka. Det blir lätt att den morferar sig långsamt från en vanlig snabbmakaron till ditt tredje husdjur. Morfera är tydligen inte ett (svenskt) ord sa Google. Jag menar förvandla om ni är lika inskränkta och oflexibla som Google och inte förstår mina nyord som jag hittar på.
 
Anyhow... om ni mot all förmodan skulle upptäcka att ni redan hade ris och inte behövde mer efter att ni just hällt ris och vatten i en gryta och efter detta inte orkat koka riset för att ni hade bråttom utan istället lämnat det stående över dagen medans ni var på jobbet så skulle ni upptäcka att när ni kom hem så hade riset svällt ändå även om det inte blivit helt "färdigkokt". Ni skulle också märka efter ett par dagar att okokt uppsvällt ris har den fula ovanan att lukta fruktansvärt äckligt samt att den lukten är en sån där som inte släpper från grytan även fast du diskat den tre gånger.

Så dagens tips från coachen är gör inte så. Häll inte upp ris i vatten om ni inte behöver. Om ni gör det - koka det. Om ni inte gör det - släng det. OK?


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0